Boerderij

Boerderij 't Legaat is sinds april 2015 in bezit van familie de Ridder. De meeste werkzaamheden zijn op boerderij Nieuw Duinoord. Op t'Legaat zijn o.a. laadwerkzaamheden, opslag van bollen en aardappelen, caravanstalling en stalling van diverse landbouwwerktuigen. 

 

Geschiedenis

Van Dei Gratia naar 't Legaat

In 1949 kocht Abraham de Ridder, eigenaar en bewoner van Nieuw Duinoord, een vervallen boerderij aan de Slufterweg. Deze liet in 1951 een nieuwe boerderij bouwen en noemde hem 'Dei Gratia' ( Dank aan God), een naam die al in 1927 gebruikt werd voor Nieuw Duinoord aan de Postweg 163. Zijn zoon en vrouw werden de bewoners en in 1953 ook de eigenaren. In 1976 werd Dei Gratia verkocht omdat er geen opvolgers waren. De naam ' Het Legaat' ontstond ter nagedachtenis aan de vader van de eigenares, waarvan zij dit door middel van erfenis konden kopen. ( Legaat betekend erfenis) 

In 2015 kwam boerderij 't Legaat weer te koop en familie de Ridder besloten dit te kopen. Een mooi stukje geschiedenis waar de opa van Bram Dei Gratia kocht en weer werd verkocht en Bram, Janny en zoon Albert uiteindelijk 't Legaat weer konden kopen.

    

huis legaat.jpg   schuren.jpg 

 afbeelding van boven legaat.jpg        legaat van boven2.jpg 

Contactgegevens

Minicamping t'Legaat
Slufterweg 211

1795 KM De Cocksdorp

06 20 20 80 84
info@nieuwduinoord.nl